Saskia Vergunst

Assemblage artist/ Installation artist

Door afgedankte spullen samen te voegen creëer ik een nieuw verhaal. Wat oud is wordt nieuw. Wat er niet mee toe deed telt weer mee. Ik vertel een verhaal, een gedachte, een emotie. Maak voor anderen visueel hoe ik denk. Op het eerste oog is het vaak humoristisch, uitdagend en zet het je op het verkeerde been. Maar alle onderdelen zijn met zorg gekozen en laten de gelaagdheid zien van het onderwerp. Ook speel ik graag met woorden en die combinatie maakt dat mijn werk een duidelijke handtekening heeft.

Als beelddenker en breeddenker ben ik niet persé uit op antwoorden maar misschien wel op nog meer vragen. Verbindingen leggen tussen wat was, wat is en wat nog komt. Verdieping in soms op het eerste idee simpele dingen. Onderwerpen waar je niet bij stil staat omdat ze ingeslepen zijn als maatschappelijk doorsnee. Mijn interesse gaat uit naar het stukje buiten de lijntjes, over die grenzen, het abnormale. Waar die grens ligt is voor iedereen verschillend door vele aspecten uit het leven …zoals tijdgeest, gender, status, geloof en kwaliteit van leven.

Liefs, Saskia

saskiavergunst-art.nl
info@saskiavergunst-art.nl

Zomerexpositie OPWARMING

Gekapt

Duidelijk gemarkeerd met een rood kruis om gekapt te worden. Een boom niet passend in onze vormgeving van het leven. Groeien ligt aan banden en wordt getemd. In de wijk moeten wijken, de schaar erin zetten. Maakbaar word het grote bos gesnoeid tot een gewenst model.

Titel: Gekapt
Materiaal: pruikenstandaard, Pruik en Scharen