Correspondentieadres: 
Havixhorst 254
2402 MZ  Alphen aan den Rijn

Galerie open: 
di, wo en vr 12.00 - 17.00 uur en za 11.00 - 16.00 uur.

info@stichtingalphenart.nl

Galerie Stichting Alphen Art , 2406 BT Aarkade 41, 
Alphen aan den Rijn  

06 57 948 294

Over ons

Stichting Alphen Art is opgericht in 1989 en is een kunstenaarscollectief in Alphen aan den Rijn.

Iedere kunstenaar kan en mag deelnemer worden van StA-Art (leden van een Stichting worden officieel “deelnemers” genoemd).
StA-Art is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft op te komen voor de belangen van de aangesloten kunstenaars in de breedste zin van het woord. De stichting zoekt en beheert atelierruimte.

In het ateliergebouw Elckerlyc (aan de Havixhorst) zijn 11 ateliers ondergebracht die gebruikt worden door deelnemende kunstenaars die geen eigen atelier hebben. Stichting Alphen Art zorgt voor een inspirerende omgeving, contacten en verkoopmogelijkheden.
Hiervoor heeft Stichting Alphen Art de beschikking over een eigen galerie “Galerie Alphen Art”, een Art-Shop en een website waarop ook doorgelinkt kan worden naar de deelnemende kunstenaars.

Samenwerking met andere culturele partners in Alphen aan den Rijn en deelname aan het platvorm Khabbaz, is een belangrijk punt voor Stichting Alphen Art. Wie deelnemer wil worden kan zich aanmelden via info@stichtingalphenart.nl of via de website.

Een deelnemer betaalt op dit moment een bedrag van 
€ 90,- per jaar.

 

De galerie is van belang vanwege de mogelijkheid je werk te kunnen presenteren aan een groot publiek. Alleen met voldoende deelnemers is het mogelijk de galerie in stand te houden. Kunstenaars die zijn ingeschreven bij StA-Art kunnen voordelig deelnemen aan de exposities en een enkele keer gratis deelnemen aan een expositie, die dan alleen voor de deelnemers wordt georganiseerd.


  Verdere voordelen als deelnemer:

  • Indien mogelijk huren van een atelierruimte tegen een fatsoenlijke prijs
  • Gratis deelname aan de Art-Shop
  • Contact met andere kunstenaars
  • Vermelding van je naam en eigen website op de site van StA-Art
  • Vermelding van exposities, workshops e.d. op social media
  • De mogelijkheid eigen exposities te vermelden op de site van Stichting Alphen Art in de rubriek “Stichting Alphen Art kunstenaars elders”
  • De mogelijkheid workshops/demo’s te geven in de galerie tegen vergoeding
  • Deelname aan een eventuele kunstroute
  • Informatie uit eerste hand via maandelijkse interne nieuwsbrief