Petra van der Made

Schilderen en tekenen

Petra van der Made (1959), is een getalenteerde kunstenares die al van jongs af aan haar passie voor tekenen en schilderen heeft gevolgd. Al op de lagere school was ze met beeldende vormen bezig. Met een voorliefde voor diverse materialen, experimenteert ze graag om unieke artistieke expressies te creëren. Petra is autonoom beeldend kunstenaar en studeerde aan de Kunstacademie Haarlem/Leiden. Haar favoriete onderwerp is portret en model. Vormvaste krachtige lijnen typeren haar werk. Naast het overbrengen van kennis, vind zij de persoonlijke creatieve ontwikkeling en het onder de knie krijgen van de individuele teken/schildertechnieken belangrijk. Naast de inzet van haar kennis en ervaring werkt zij vanuit een groot artistiek gevoel. Verschillende materialen en stijlen beheerst zij zowel op groot formaat als minutieus.

Kunst is inmiddels wel hoofdzaak geworden. Ze heeft haar eigen bedrijf en geeft met groot succes les aan zeker 30 mensen in haar eigen atelier, Gouda en Oegstgeest. Daarvoor heeft Petra 40 jaar in de zorg gewerkt. Haar laatste succes was het opzetten van een atelier voor mensen met een hersenbeschadiging. Hier komen kunstenaars bijeen die recentelijk nog met het ambacht bezig waren maar door geheugenproblemen er niet meer in staat zijn. Haar kunstwerken getuigen van haar liefde voor het ambacht en haar vermogen om emoties en verhalen vast te leggen in kleuren en vormen. Haar kunst reikt verder dan de grenzen van een doek en laat een blijvende indruk achter in de harten van hen die haar werk bewonderen.

06 36 127 398
petravandermade-art.nl
kunst@petravandermade-art.nl

Zomerexpositie OPWARMING

Dit werk met als titel “De Elementen” heb ik gemaakt in 1978, het jaar dat ik 17 werd. Ik tekende destijds vooral vanuit mijn gevoel. De vrouw figuur in verdriet, zwevend in een droog landschap geeft weer wat er overblijft van de mens als je het element water weglaat.
De mens bestaat voor 65% uit dit element. Wat ik toen tekende raakt de kern van de impact van klimaatverandering op onze planeet en op ons als mensheid.

Dit kunstwerk is voor mij een krachtige boodschap over de verwoestende gevolgen van de veranderingen van de elementen. 

Titel: De Elementen, formaat: 50/70
Techniek: Grafiet potlood op onbedrukt krantenpapier