Persbericht periode 73

Expositie in Galerie Alphen Art met als thema: Ruimte!!!

Marieke van Amerom, Carina Mathot en Antonetta Moerland exposeren gedrieën in Galerie Alphen Art.

Vanaf 22 maart t/m 24 april toont Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn het nieuwste werk van deze 3 kunstenaars.  Alle drie reeds vele jaren werkzaam in de beeldende kunst.

De officiële opening op Zaterdag  23 Maart ’24 om 15 uur  wordt verricht  door Kristien van den Oever, Cultuurmakelaar. De feestelijke opening van de expo wordt begeleidt door het

duo Harm van den Berg (accordeon) en Edith Mathot (viool) met Wereld- en Klezmermuziek.    U bent van harte welkom!

Tijdens de opening van de expositie ontvangen de bezoekers beide kunstboeken cadeau.

Marieke van Amerom toont schilderwerken en tekeningen; zij reist in haar geest en neemt de ruimte om daar ongecensureerd vorm aan te geven.

Carina Mathot  exposeert tekeningen, olieverfschilderijen en glasobjecten in mixed media. Carina laat zich inspireren door de ruimtelijkheid van het landschap tijdens haar vele fietsreizen.

Antonetta Moerland  toont acryl/olieverfschilderijen; zij reist door de intuïtieve ruimte en geeft haar visie vanuit kosmische sferen.

De kunstenaars  kennen elkaar als collega’s  vanaf  de jaren tachtig bij de oprichting van  de Stadsgalerie Gouda, de STAA en STAA Bedrijfskunst in Alphen aan den Rijn. Organiseerden tentoonstellingen, projecten in de Openbare Ruimte, educatieve projecten en uitwisselingstentoonstellingen naar het buitenland.

Marieke  studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam,  een  klassieke opleiding. Na de academietijd experimenteert zij met objecten van afvalmaterialen. Vanaf de 70er jaren begint Marieke met het opschrijven van haar dromen, om ze daarna vorm te geven in tekeningen. De eerste droomtekeningen zijn van 1977. Van Amerom: “ik heb een levendig nachtelijk droomleven”.

Carina: Volgde de opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag waar zij MO tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis studeerde. Een internationale masterclass glastechnieken voegde het 3 D aspect toe aan haar oeuvre. Monumentale glasinstallaties, glas/kleurobjecten in mixed media en olieverf/pastel schilderijen zijn haar specialismen. De metamorfose van Verwondering naar Verbeelding en Bevrijding beschrijft zij in haar boek: 50 jaar Beeldend Kunstenaar.

Antonetta  studeerde aan de Vrije Academie voor Beeldende kunsten te Den Haag.  Zij is autonoom beeldend kunstenaar, fijnschilder en grotendeels autodidact.  Via het realisme, surrealisme en het abstracte  werkt zij nu lange tijd vanuit een innerlijke wereld met dunne lagen olieverf, caseïne tempera of acryl.  De werken ademen kosmische  en buitenaardse sferen.   40 jaar schilderen is de titel van haar Kunstboek. 

De kunstenaars  zullen regelmatig gedurende de expositie-periode in de galerie aanwezig zijn.

Adres: Winkelcentrum Aarhof 41 (aan de Aarkade), 2406 BT Alphen aan den Rijn
Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 – 17.00 uur, zaterdag 11.00 – 16.00 uur
www.stichtingalphenart.nl, galerie@stichtingalphenart.nl

Parkeren:  Parkeerdek Aarhof,  De Vest, eerste 1,5 uur gratis (ingang parkeren is om de hoek van de galerie).