Nico van der Putten

Nico (1940) wilde als kind graag kunstschilder worden maar dit werd van huis uit niet gestimuleerd. “Daar kon je je brood niet mee verdienen” vonden zijn ouders. Doordat hij toevalligerwijs in een creatief beroep belande, nl goudsmid ontstond zijn belangstelling voor schilderen maar ging hij pas op oudere leeftijd hiermee enthousiast aan de slag.

Rond 1970 volgde hij modeltekenen bij ARS AEMULA in Leiden. Door zijn drukke werk als goudsmit en de vele opdrachten die hij kreeg pakte hij pas op zijn 80ste jaar het schilderen serieus op en stelde zich als doel om op zijn 90ste 100 aquarellen te hebben gemaakt! Nico gebruikt de natuur als inspiratiebron. Soms zijn z’n werken Realistisch, soms hebben zij een grafisch kantje en soms zijn ze wat decoratief en botanisch. In zijn werken let hij zoveel mogelijk op de lijn, vorm, kleur en compositie en probeert hij daar een harmonieus geheel van te maken.

Mijn inspiratie krijg ik tijdens mijn wandelingen door het Zegerplas Gebied. Dat komt goed uit, ik wandel graag, hou van de natuur en schilder  aquarellen ontleend aan de natuur. Mijn stijl omschrijf ik als realistisch, botanisch maar niet 100 %,soms wat decoratief, Lettend op lijn, vorm en kleur en voeg daar soms wat sfeer aan toe. Ik probeer hier een balans in te vinden om tot een mooie compositie te komen.

nicoriavanderputten@casema.nl