Lisette Hogewoning 

Mix up Art

Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt hele persoonlijke collages. Ze zoekt toepasselijke knipsels en teksten uit verschillende tijdschriften en creëert hiermee een nieuwe afbeelding. Het resultaat is een schilderij opgebouwd uit alles wat met het onderwerp te maken heeft.

Lisette Hogewoning tekent al van kinds af aan. In november 2016 is ze haar eigen bedrijf ‘Mix up Art’ gestart en sindsdien heeft ze al meerdere prijzen gewonnen. Eén van de  juryrapporten vermeldde: “Lisette Hogewoning heeft lef en maakt verrassende werken, die je van dichtbij wilt bekijken. Haar collages vertellen een verhaal. Elke keer zie je iets nieuws, terwijl het één beeld is”. In 2019 is 1 van haar collages geselecteerd door het Rijksmuseum voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’.

Lisette Hogewoning volgde de opleiding ‘Tekenen & Schilderen’ aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze is voornamelijk bekend door haar collages. Daarnaast schildert ze ook en geeft workshops ‘Collage’

Meer info:    T: 06-47 20 46 24

                        lisette@mixupart.nl

                        www.mixupart.nl