TAXATIEDAG BIJ STICHTING ALPHEN ART!

KUNST OF KITSCH
Zaterdag 16 maart van 10.00 – 16.00 uur. Entree € 2,-
Taxatiedag door Ron Hendrikse, Marleen Hendrikse en Hans Bakker.

Algemeen
U kunt max. 3 items meenemen. Voorwerpen kunnen variëren van schilderijen, beelden, aardewerk, glas en rariteiten, etc. Uiteraard kunnen we niet altijd een mening geven, maar als het interessant is zullen wij dit nader voor u uitzoeken en koppelen we dit aan u later terug.

Veel plezier Hans, Marleen en Ron


RON HENDRIKSE
Al vroeg had ik interesse in jugendstil art nouveau(1890-1914) en art deco (1914-1950). Werd gefascineerd door de zwierige lijnen van art nouveau, veelal planten, bloemen en dieren werden op een schitterende wijze in allerlei vormen weergegeven, met name op voorwerpen, zoals aardewerk, porselein, glas etc. Jugendstil werd vaak gebruikt in ornamenten zoals op gebouwen etc.
Art deco wordt vaak gekenmerkt door rijke kleuren kleuren, geometrische figuren, zigzag lijnen en gestileerde vormen. Verder is een belangrijk kenmerk van Art Deco de omarming van technologie.

MARLEEN HENDRIKSE
in mijn jonge jaren had ik veel interesse in de kunst. Met mijn achtergrond van kunstgeschiedenis en gewerkt te hebben in een Engels veilinghuis, gecombineerd met tig jaren veilingen, beurzen en internet afstruinen voor bijzondere objecten heb ik een schat van kennis opgebouwd. De laatste jaren heb ik me verdiept in de verzamel en vintage voorwerpen.

HANS BAKKER
Mijn belangrijkste aandachtsgebied is moderne, kunst maar  ook met een grote knipoog naar kunstenaars van voor de oorlog.  Een van de eerste dingen waar ik op let wanneer ik naar een werk kijk is de staat  van het werk. Compositie, kleur, evenwicht, ritme, techniek: ‘werkt’ het schilderij? Tegelijkertijd zoek ik in mijn visuele geheugen of ik het werk kan plaatsen in een bepaalde stijl of periode, of dat ik het herken als het werk van een bepaalde kunstenaar. Klopt alles op het eerste gezicht? Of is extra onderzoek nodig naar de authenticiteit?