Kees Bot

Glas graveren, hout snijden, koper/messing

Creativiteit is mij met de paplepel ingegeven. Op mijn 7e verjaardag kreeg ik een modeltrein waar mijn vader samen met mij een (steeds grotere) baan voor maakte. Ook het landschap en huisjes werden niet vergeten. Rond mijn 16e wilde mijn moeder wilde iemand een gegraveerd glas geven, daarom gaf ze mij een graveerset, een instructieboek en het glas en of ik dat wilde maken. Nadat ik dat tot haar tevredenheid had gegraveerd kreeg ik er meer opdrachten voor en ben ik daar als hobby mee verder gegaan. Rond mijn 18e kreeg ik ook interesse in bomen en hout ben ik mij ook bezig gaan houden met houtsnijden. Mijn eerste houtsnijwerk was het familiewapen voor mijn ouders toen zij 40 jaar getrouwd waren. Om een gezin te onderhouden ben ik in loondienst gegaan want ik had niet het idee hier mijn brood mee te kunnen verdienen, toen al was het uurloon dermate omhoog gegaan dat stuks werk nauwelijks lonend was. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in de tussen liggende jaren heb ik toch, voor diverse gelegenheden, aardig wat glazen gegraveerd en beelden- en andere housnijwerken gemaakt.

Ook koperbewerking kwam steeds meer in mijn belangstelling te staan, met name omdat mijn vader koperslager was. De vaardigheden die mijn vader had, heb ik, door in die tijd mee te kijken, grotendeels over kunnen nemen.

Inmiddels ben ik met (pre-)pensioen en kan ik mij full-time met kunst bezighouden.

In de portfolio op mijn website AtelierToonkunst.nl staat enkel eigen gemaakt werk, waaronder de buste van mijn vader die ik al in 1983 (nav zijn overlijden) gemaakt hebt.

AtelierToonkunst.nl
kees.cmbot@gmail.com