Ger Supheert

Ger heeft een fascinatie voor alles wat oud en doorleefd is. Dit is terug te voeren naar zijn bewondering voor de schepping en dan met name naar zijn confrontatie met de berglandschappen tijdens zijn vele trektochten, waar hij met verwondering zag hoe de natuur inwerkte op de materie door oxidatie, verwering, verstening, schuring en polijsting.

Tijdens zijn wandeltocht van 3700 km. naar Santiago de Compostella in 1998, gewoon door het wild, enkel met stafkaart en kompas, ontdekte Ger hoe de natuur en de tijd inwerkte op oude muren, deuren en ramen.

Hij leefde zich zo in, dat deze voor hem gingen spreken, hem een verhaal vertelden van lief en leed, dat zich daarachter sinds eeuwen heeft afgespeeld. Deze onvermijdelijke vergankelijkheid van de materie ervaarde Ger als een bijzonder inspirerende schoonheid. Sindsdien noemt hij zijn kunst “Schoonheid in Verval”.

Ger werkt met natuurlijke materialen die op het paneel worden aangebracht om het juiste beeld samen te stellen. Vervolgens wordt het werk laag over laag met olieverf beschilderd, waardoor een magische diepte in het werk ontstaat: een uitnodiging aan de toeschouwer om in zijn werk te stappen en hiermee een eigen verhaal te creëren.

Zijn werk is terug te vinden in vele particuliere- en bedrijfscollecties.

Meer info:   

reinenger@ziggo.nl