Freek Steijsiger

Toelichting werk van Freek
Niet binnen de lijntjes

Exposant bij Galerie Alphen Art is Freek Steijsiger (1957, autodidact). Zijn werk is lyrisch abstract expressionistisch en soms een beetje figuratief en wordt in deze expositie vooral gekenmerkt door de kleur blauw. Door olieverf met zand te mixen of van tevoren al op het doek aangebracht, ontstaat een aantrekkelijk oppervlak op het doek met een aparte structuur. Niets is van tevoren bedacht en op deze open wijze benadert Freek zijn doeken. Elk schilderij wordt in grote vrijheid gemaakt, er zijn richtlijnen noch voorschriften. Geen beperkingen, geen grenzen, geen richtlijnen, geen referentiekaders, maar gewoon los. Intuïtief schilderen met een vrije geest, zo omschrijf ik mijn werkwijze.

De vrijheid om geen vormen te gebruiken, is mede afhankelijk van mijn gevoelstoestand op een bepaald moment. Mijn onderbewuste speelt met mij in vrije vormen. Mijn schilderijen hebben slechts één enkele basis waaruit zij gecreëerd worden en die basis, dat ben ik.

Expo 70

Dit keer geen abstract werk maar realistisch/figuratief werk. Jaren lang pasteltekeningen gemaakt en met plezier geëxposeerd. Door een blessure is het lastiger geworden om krijtje vast te houden waardoor ik in 2015 op olieverf overgestapt ben.

De getoonde pastels zijn een beetje mijn laatste privé collectie. In 1986 ben ik met het pasteltekenen begonnen. Er is 1 tekening uit die tijd. Voor de tekeningen heb ik geen voorbeeld gebruikt.

artstudiofreek.nl
fsteijsiger@ziggo.nl