Expositie Galerie Stichting Alphen Art Periode 64

Op 5 mei om 19.30 uur opent in Galerie Alphen Art in De Aarhof officieel een expositie van acht kunstenaars. Er is (abstracte) schilderkunst te zien, collages, keramiek, beeldhouwwerk en driedimensionaal werk in glas. Alle kunstenaars laten een zeer herkenbare, eigen vorm en stijl zien.

De expositie is te bezoeken t/m 14 juni.

Freek Steijsiger’s werk is lyrisch abstract expressionistisch en soms een beetje figuratief en wordt in deze expositie vooral gekenmerkt door de kleur blauw. Door olieverf met zand te mixen of van tevoren al op het doek aangebracht, ontstaat een aantrekkelijk oppervlak op het doek met een aparte structuur.

Berna Verheijden laat een deel van haar serie “Bouwwerken” zien. Ze heeft zich laten inspireren door gebouwen. Haar bouwwerken zouden in haar verbeelding niet misstaan in de werkelijkheid en bewoond kunnen worden! Berna vind zichzelf een beeldenmaakster en gebruikt diverse steensoorten en materialen zoals keramiek, papier, verf, hout etc.

Ger Supheert heeft een fascinatie voor alles wat oud en doorleefd is. Tijdens zijn vele trektochten zag hij met verwondering hoe de natuur inwerkte op de materie door oxidatie, verwering, verstening, schuring en polijsting. Zijn kunst noemt hij “Schoonheid in Verval”.

Hij brengt natuurlijke materialen op paneel aan om het juiste beeld samen te stellen, waarna hij het werk laag over laag met olieverf beschildert. Hierdoor ontstaat een diepte in het werk: een uitnodiging aan de toeschouwer om in zijn werk te stappen en hiermee een eigen verhaal te creëren.

Liesbeth Hensels maakt diverse handgevormde objecten van keramiek, veelal in serie. Ze zijn geïnspireerd op vormen en texturen die in de natuur en in haar omgeving voorkomen. Puur, soms herkenbaar, soms abstract.

Lisette Hogewoning maakt heel persoonlijke collages. Ze zoekt toepasselijke knipsels en teksten uit verschillende tijdschriften en creëert hiermee een nieuwe afbeelding. Het resultaat is een schilderij opgebouwd uit alles wat met het onderwerp te maken heeft.

Marcel Provence brengt melancholisch schilderwerk geïnspireerd door foto’s uit de jaren ’70 van vrienden en familie.

Paulina Verzijden laat zich uitdagen door de talloze technieken die ze vindt bij het werken met glas

Ze wil je meenemen naar de natuur die haar een intens gevoel van geluk kan geven. In har werk varieert van haar interpretatie van vergezichten in het landschap tot een eigen soort “bloemetjes”, naar aanleiding van de wereldzadenbanken op Spitsbergen. Hierbij spelen de weergave door middel van de speciale techniek en kleuren een speciale rol.

Marjo van den Berg Jeths  gebruikt haar werk om de vergankelijkheid van het leven en de kwetsbaarheid van de mens daarin weer te geven. In deze expositie laat zij door portretten die haar gevoel uitdrukken geëngageerde kunst zien van gebeurtenissen die haar bezig houden.

De expositie is vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op di., wo. en vrij. van 12.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur