Corrie van der Veer

Beeldhouwen

Sinds 2003 maak ik beelden van steen. In Alphen aan den Rijn ben ik met beeldhouwen begonnen bij Petra Jobse. Daarna ben ik via Els van Foeken bij beeldhouwer Caroline Ruizeveld, terecht gekomen. Van beiden heb ik veel geleerd.  Sinds 2009 heb ik regelmatig deelgenomen aan kunst-of atelierroutes en exposities. De stenen die ik kies, komen uit verschillende landen (bv. Iran, China, Kenia of Zimbabwe) en verschillen van hardheid, vorm en kleur.

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Mensen, vogels en planten vormen telkens mijn bron en mijn uitdaging om van de harde steen iets te creëren, dat lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt.

In Alphen ben ik lid van Compagnie Bizarre, een groep van 20 beeldhouwers. Wij hebben een eigen atelier en kunnen zoveel en zo vaak we willen: hakken, raspen en schuren. Het is erg leuk om met elkaar samen te werken en elkaar te stimuleren.

Thuis werk ik regelmatig in de tuin, waar ik een hoek heb gecreëerd met een afdak. Als ik met de haakse slijper of een ander apparaat aan de slag ga, wijk ik uit naar de boerderij van mijn zus, om geen geluidsoverlast te veroorzaken bij mijn buren.

Ik geniet ervan om de ruwe steen onder mijn handen te zien veranderen in een beeld, waarin de lijnen van de steen telkens de weg wijzen. Na het polijsten komt de ware aard van de steen te voorschijn en dat is telkens een verrassing.

Expositieperiode 75-76 – Thema: opwarming

De opwarming van de aarde bedreigt de natuur. En ons bestaan.
Er veranderen nu al veel processen in de wereld, die er onheilspellend uitzien. Grote kale, droge vlakten, smeltende ijskappen, overstromingen en natuurrampen zijn het gevolg.
Ik hoop, dat er telkens weer een nieuwe mogelijkheden ontstaan in de natuur.
Is het herstelvermogen van de aarde wel grenzeloos?
Wat zal er veranderen?
Kunnen wij hier leven?

Titel: Nieuwe aarde
Acryl op doek, 100 x 70 cm

compagniebizarre.nl
cvanderveer2013@gmail.com