Casper Cammeraat

Fotografie

Van nature graag experimenterend, is er een zeer gevarieerd oeuvre gegroeid van landschappen, portretten, architectuur, (details van) structuren, en recentelijk abstracte fotografie en panorama’s.

Casper Cammeraat levert al meer dan 45 jaar fotografie voor foto’s aan de muur of voor drukwerk.
In die periode heeft hij een ruim fotoarchief opgebouwd met veel materiaal uit zijn woonplaats Gouda, maar ook van andere streken en steden in Nederland en Europa.

Vanaf 1995 verzorgde hij cursussen en workshops fotografie: Eerst bij de Werkschuit, later in eigen atelier, fotoweken in Frankrijk en op La Palma (Canarische Eilanden).
Nu geeft hij nog alleen privéles, of in kleine groepen, op afspraak.

“Fotografie is voor mij ‘Schrijven met licht’. Niet alleen tijdens de opname, maar ook daarna. Soms om het gevoel bij het zien van het onderwerp te versterken, vaak ook om de potentie van het gemaakte beeld verder uit te werken naar een eigen representatie daarvan.

“Ik fotografeer landschappen, mensen, structuren, abstracties, die ik mooi, spannend en/of ontroerend vind. Die beelden wil ik bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen herinneren aan het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn… en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten. Niet als zendeling, maar als getuige.”

Hij exposeert regelmatig met vrij werk, zowel in de vorm van landschappen, stadstaferelen, als semi-abstracte beelden, meestal in de vorm van themaseries.

casperfoto@hotmail.com
caspercammeraat.com