Carina Mathot

Schilder- en glaskunst

Carina exposeert in Galerie Alphen Art tekeningen, olieverfschilderijen en glasobjecten in mixed media.

Mathot volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor BK te Den Haag, waar zij MO tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis studeerde.
Naast het schilderen werd, na een Internationale Masterclass glastechnieken, het driedimensionale aspect toegevoegd aan haar oeuvre.

Monumentale glasinstallaties, glas/kleurobjecten in mixed media en olieverf/pastel schilderijen zijn de specialismen van Carina Mathot.

De laatste 20 jaar maakt Carina vele fiets- en wandeltochten, meestal in Europa. De landschappen, waar zij doorheen fietst en wandelt zijn een nimmer aflatende inspiratiebron. In haar serie ‘draperieën’ weerspiegelen zich de plooien en de lichtval van de landschappen
In haar glasobjecten gebruikt zij vele mixed media technieken.
In deze tentoonstelling laat zij objecten zien van beschilderd vlakglas en papierobjecten in combinatie met glas.

Carina Mathot ervaart dat in het maken van een schilderij of een object al een metamorfose naar een toekomstig werk zit. Haar kunst is altijd aan verandering onderhevig. De metamorfose is een van de belangrijkste drijfveren van haar kunstenaarschap. Er is een constante verandering van beleving, vormgeving, techniek en passie.

De metamorfose van Verwondering naar Verbeelding en Bevrijding

beschrijft en visualiseert zij in haar boek: 50 jaar Beeldend Kunstenaar; een weergave van haar gehele oeuvre.

info@ateliermathot.com
ateliermathot.com