Brigitte Kwanten-van Loon

Geboren in1957 te Vlissingen. Opgegroeid in Den Haag en Alphen aan den Rijn. Omdat het na de middelbare school wel duidelijk was dat ik iets creatiefs moest gaan doen heb ik in de jaren 1975-1979 de inspirerende opleiding aan het Nimeto, afd. etaleren, gevolgd, en heb daar allerlei basistechnieken opgedaan. Ik heb er van genoten en als het op de manier van toen gegeven werden, zou ik het zo weer overdoen.
Sinds 1986 ben ik werkzaam als grafisch vormgever. Kunst is voor mij op het moment nog geen hoofdzaak, aangezien ik nog werkzaam ben als grafisch vormgever en illustrator. Men kent mij van mijn grafiettekeningen.

Er broeit altijd wel een plan in mijn hoofd. Het begint dan een tijdje als een ‘vage vlek’ en op een gegeven moment moet het er uit en verwerk ik het op papier. En als er dan tijdens het proces van een tekening een mooie ‘vlek’ ontstaat kan ik er echt gelukkig van worden.

Wat mij altijd opvalt tijdens het exposeren is dat ik mensen zie kijken met de neus op mijn werk, weglopen en later toch weer terug komen om toch maar niets gemist te hebben. Zo leuk!

info@brigittekwantenvanloon.nl
brigittekwantenvanloon.nl