Bert Verboon

Objecten in RVS

Bert, geboren in 1948, is vanaf 2001 intensief bezig met beeldhouwen en vanaf augustus 2012 is hij er vrijwel fulltime mee bezig, na te zijn gepensioneerd als docent Onderzoeken en Ontwerpen. Aanvankelijk was Bert een traditionele beeldhouwer. Veel sculpturen werden uit diverse steensoorten gehakt en meestal volledig gepolijst om de kleur en de structuur van de steen goed tot z‘n recht te laten komen. Daarna werkte hij met de combinatie van marmer en RVS. Daaruit is de serie “Frames” ontstaan, waarbij een bewerkt stuk marmer werd bevestigd in een RVS frame.

Tegenwoordig maakt hij veelal specifieke objecten van industrieel materiaal, RVS, die een minimalistische uitstraling hebben. Maar eenvoud van ruimte komt niet noodzakelijkerwijs neer op eenvoud van beleving. Deze objecten kunnen ook in een groter formaat worden vervaardigd en zijn uitstekend bestand tegen weersinvloeden.

Expositieperiode 75-76 – Thema: Opwarming

Het sculptuur “Fire” staat symbool voor de opwarming van de aarde.

De ontwikkeling op klimaat gebied is verontrustend. Door de opwarming ontstaan er extreme weersituaties waaronder meer zware onweersbuien. Door de droogte die tegelijkertijd plaatsvindt, heeft blikseminslag vaker tot gevolg dat er grote bosbranden ontstaan. Deze zorgen ook weer voor een grote hoeveelheid broeikasgassen die de opwarming versnellen. Ook bij het verbranden van fossiele brandstoffen komt niet alleen warmte vrij , maar ook veel broeikasgassen.

Titel: Fire
Materiaal: marmer

bverboon@hotmail.com
bertverboon.nl