Berna Verheijden

Berna (1950) noemt zichzelf een ”beeldenmaakster”. Om tot een mooi beeld te komen heeft zij de keus gemaakt om met diverse technieken, materialen en gereedschappen aan de slag te gaan. Een mooie uitdaging vindt zij het werken in zowel de zachtere dan hardere steensoorten. In haar mixed media werk zie je de steen ook terug vermengd met materialen die zij tegenkomt. Dit kan van alles zijn. Deze manier van werken mondt vaak uit in een seriematig resultaat.

Inspiratie haalt zij uit de wereld om haar heen zoals de architectuur, natuur, actuele onderwerpen. Ook door het materiaal zelf te laten spreken vindt zij al doende het beeld wat erin verborgen zit. Het bezig zijn met kunst is een manier om stil te staan bij hoe anderen en zij zelf vorm proberen te geven aan wat je bezighoudt en waar woorden niet altijd alles zeggen.

Haar passie is zichzelf te blijven en in haar eigen werk te blijven geloven, want dan komt er ruimte zodat anderen dat ook kunnen ervaren.

Zomerexpositie OPWARMING

Willen wij de opwarming van de aarde tegengaan dan is mijn boodschap dat we alleen zorg kunnen dragen voor onze planeet door samen onze schouders eronder te zetten. We zullen allemaal ons steentje bij moeten dragen zodat het op de aarde leefbaar blijft.

Titel: De laatste boom

Instagram: bernaverheijden
fambrosas@outlook.com