Ben Koppelman

“Kijken” door BEN KOPPELMAN in GALERIE STA-ART, Alphen aan den Rijn, november 2023

“Kijken” is het thema van het werk dat hier te zien is. Ik ben iemand die altijd probeert realistisch te tekenen en schilderen. Om me heen vallen me dingen op die ik mooi vind. Bijzondere kleuren, bijzondere mensen of iets in de natuur om ons heen. In vakanties zit ik vaak ergens met waterverf te schilderen. Vaak neem ik dan ook even een foto om die later uit te werken.

Maar het gaat er voor mij om: “Hoe kijk je naar de dingen? Wat kan ik er schilderend over vertellen?”

Ik heb het altijd geweldig gevonden om te tekenen en schilderen, maar ik heb er niet altijd tijd voor gehad, en het is óók niet mijn beroep. De afgelopen 5 jaar ben ik bezig met een ‘inhaalslag’, zou je kunnen zeggen. Ik ben weer lessen gaan volgen (bij Ton van Steenbergen, Colette Curfs en Hanneke Naterop bij Parkvilla Alphen aan den Rijn).  Momenteel teken en schilder ik weer bijna continu. Ik vind het leuk om verschillende technieken te beheersen, en daarbij werk ik eigenlijk altijd naar de werkelijkheid. Daarin kan ik het best met sfeer kleur aan u duidelijk proberen te maken wat ik zie.

Ik hoop dat u het mooi vindt!

Wilt u meer info over het werk, of overweegt u een van de werken aan te schaffen, neem dan contact met mij op via: ben.koppelman@ziggo.nl