Ans Duin

Schilderkunst

Ans was werkzaam als ontwerpster in de fashionindustrie en organiseerde daarnaast modeshows op de Brittannia, op welk schip zij 48 zeereizen meemaakte. Nadat de lijn op Nederland stopte, startte zij een casting-en modellen agency op de Singel in Amsterdam, waarbij zij diverse keren werd uitgenodigd om in t.v. programma’s over haar werk als castingdirector te praten. Een mooie tijd met hard en lang werken. In 2002 werd het bureau verkocht en na een lange sabbatical met mooie reizen begon het toch weer te kriebelen om creatief bezig te zijn. Ans begon als autodidact, volgde workshops en cursussen, deed mee aan groepsexposities en is vaste kunstenaar bij diverse galeries.

Ans schildert op het linnen haar verlangen naar kleur, naar bloemen, naar geur, naar een lieflijke wereld. Even wegdromen in het landschap en weg van de dagelijkse werkelijkheid.

Kunst laat Ans ook het leven omarmen en accepteren in al zijn vormen, vreugde en verdriet. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat, als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij zo haar opgedane indrukken.

ansduinschilderrijen@kpnmail.nl
www.ansduinart.nl