Ton Hendriks

Schilderen/gemengde technieken

Ton (1956) studeerde monumentale schilderkunst en omgevingsontwerpen aan de KABK te Den Haag.

Deze reeks bestaat alleen uit landschappen. Geschilderd op paneel. De onderlaag bestaat uit transparant acryl. Daar ontstaat al het kleuren palet wat in de 2e laag met olieverf wordt uitgevoerd, maar waar toch ook van afgeweken wordt.
Ik fietste heel frequent door deze landschappen, het Hollandse Hart, mijn land, met z’n prachtige licht.

Voor mij rakende aan mijn binnenwereld, en erbuiten de randstedelijke agglomeratie waar zich de hectiek afspeelt. Ik wil het desolate proberen te vangen.

Voor zijn schilder werk, waarvoor hij de panelen zelf ontwerpt en bouwt, gebruikt hij diverse materialen zoals takken, Acrylglas en zink. Zijn werken hebben een bepaalde diepte waarin hij met zijn omgevingsontwerpen zijn composities meer ruimtelijkheid wil geven. Om tot deze vorm van kunst te komen is hij geïnspireerd door twee schilderijen van de Belgische surrealistische schilder René Magritte: La condition humaine. Of te wel  “Het lot van het mensdom”.

Ton exposeert in diverse galeries in het land. Ook werkt hij in opdracht en geeft les op een prachtige zolder van een monumentale boerderij in Woubrugge waar ook zijn atelier is gevestigd.

tonhendriksart.nl
tonhendriks63@gmail.com